Låna pengar med smslån – Hur snabbt?

Om man är i ett trängande behov av kontanter omgående och om man inte har möjlighet att låna av några vänner, familjen eller har några värdesaker att lämna som säkerhet, är smslån ett bra alternativ som ger möjlighet till att få tillgång till pengar. Hur snabbt du får pengarna varierar, men om du har samma bank som kredtigivaren och ansöker under deras handläggningstider så kan det gå riktigt snabbt att få utbetalning. Under en timme är inte omöjligt.

Ansökning

Ett smslån, även kallat snabblån, ansöker man om på Internet eller per sms. Man anger sina personliga uppgifter i formuläret och talar om hur mycket pengar man vill låna, vanligtvis mellan 1 000 kr och 30 000 kr. Man får direkt besked om lånet beviljats eller inte.

För att få sitt lån beviljat ska man vara bosatt i Sverige sedan ett par år tillbaka, ha en folkbokföringsadress i Sverige, vara myndig, ha en årsinkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. Kreditkraven kan skilja mellan olika smslåneföretag och vissa företag kan även bevilja lån fast man har betalningsanmärkningar.

Om man får sitt lån beviljat så kommer smslåneföretaget att göra en utbetalning till ens bankkonto. Vissa smslåneföretag betalar ut pengarna inom några minuter vilket innebär att man direkt får in dessa på sitt konto om man har samma bank som smslåneföretaget. I annat fall får man in sina pengar på kontot senast nästkommande vardag.

Återbetalning

När man lånar pengar hos ett smslåneföretag så är tanken att lånet ska ses som ett nödlån som återbetalas direkt när man får sin lön. Därför löper lånet vanligtvis bara över 30 dagar och ska vara betalt i sin helhet, inklusive avgifter för lånet på förfallodagen. Det finns dock vissa företag som erbjuder betydligt längre återbetalningstid.

Om man inte kan betala så tillkommer förseningsavgifter och i värsta fall kravavgifter.

Vanligaste kraven för att bli beviljad ett lån:

  • myndig
  • stabil inkomst
  • folkbokförd i Sverige
  • i de flesta fall, sakna betalningsanmärkningar
  • ej ha ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden

De långivare där det är lättast att få lån listas på framsidan.